UA-118352680-1

Firatotaal

Verzin een list! Philips wilde op de Firato van 1992 een paar nieuwe producten voorstellen aan een groter publiek. De digitale compact-cassette (DCC), de interactieve cd (CDi) en nieuwe televisies met een beeldformaat van 16:9.

Als de tekstschrijver van het reclamebureau dat de RAI hielp met campagnes werkte ik aan Firatotaal, de promotiekrant die we hadden voorgesteld als primair reclamekanaal. De krantjes zouden gratis verspreid worden via elektronicazaken, alsmede muziek- en videowinkels.

Maar die nieuwe D2Mac-standaard van Philips zat me dwars. Dus ik besloot om het woord breedbeeld centraal te stellen. Dat debat over PAL, versus D2Mac en HDMac kon me gestolen worden. Kan zijn dat ik het begrip ergens opgepikt heb, maar in mijn herinnering bestond die uitdrukking voordien nog niet. Sindsdien dus wel. Al vrij snel, zo is te zien aan de publiciteit na de Firato.

Toch kan ik ‘m niet claimen, want als ik nu zoek op het woord lijken er in 1990 al testen gedaan te zijn met breedbeeld. En publiceerde NRC al een jaar eerder over het fenomeen. Toch onbewust opgepikt waarschijnlijk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /www/wp-includes/functions.php:5279) in /www/wp-content/plugins/wp-fastest-cache/inc/cache.php on line 384 Firatotaal » Zakenkrant UA-118352680-1

Firatotaal

Verzin een list! Philips wilde op de Firato van 1992 een paar nieuwe producten voorstellen aan een groter publiek. De digitale compact-cassette (DCC), de interactieve cd (CDi) en nieuwe televisies met een beeldformaat van 16:9.

Als de tekstschrijver van het reclamebureau dat de RAI hielp met campagnes werkte ik aan Firatotaal, de promotiekrant die we hadden voorgesteld als primair reclamekanaal. De krantjes zouden gratis verspreid worden via elektronicazaken, alsmede muziek- en videowinkels.

Maar die nieuwe D2Mac-standaard van Philips zat me dwars. Dus ik besloot om het woord breedbeeld centraal te stellen. Dat debat over PAL, versus D2Mac en HDMac kon me gestolen worden. Kan zijn dat ik het begrip ergens opgepikt heb, maar in mijn herinnering bestond die uitdrukking voordien nog niet. Sindsdien dus wel. Al vrij snel, zo is te zien aan de publiciteit na de Firato.

Toch kan ik ‘m niet claimen, want als ik nu zoek op het woord lijken er in 1990 al testen gedaan te zijn met breedbeeld. En publiceerde NRC al een jaar eerder over het fenomeen. Toch onbewust opgepikt waarschijnlijk.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.