UA-118352680-1

Haribo-a-gogo

De Duitse snoepfabrikant Haribo opende in 2016 zijn eerste eigen snoepjeswinkel in de Benelux. In Duitsland en Frankrijk heeft de merkeigenaar al eigen shops. Nadien heeft ook Engeland een brand shop gekregen.

gummihartDe eerste Nederlandse vestiging is voorzien in het Rosada Fashion Outlet Center te Roosendaal, dat door meer merken wordt benut voor merkwinkels. Haribo verkoopt daar geen restpartijen en winkeldochters; de merkwinkel wordt benut om het volledige aanbod te etaleren en premium-producten te presenteren. Op zijn thuismarkt Duitsland heeft Haribo al enkele brand stores, zoals een winkel in Bonn die reeds sinds 2013 open is. Die Haribo Store heeft een eigen fanpage op Facebook met meer dan 14.000 likes; in de Benelux heeft het merk 97.000 volgers. In Engeland is de merkwinkel Hariboland geopend.

Een deel van het assortiment is uniek. Bedoeling is om elk seizoen het aanbod en de inrichting aan te passen. De consument kan bijzondere seizoensaanbiedingen verwachten, met extra aandacht voor cadeaumomenten. Dat was althans de bedoeling, maar de Nederlandse Haribo-store heeft in de week van Sinterklaas eind 2018 nog steeds de zomer als thema. Verzopen in de goede bedoelingen.

Haribo is in 1920 opgericht door de suikerbakker Hans Riegel uit Bonn. Zijn eerste succesproduct zijn de kleine dansbeertjes van fruitgom. Vijf jaar na de oprichting voegt Haribo trekdrop aan het assortiment toe. In de jaren dertig onstaat de slagzin Haribo macht Kinder froh. Na de oorlog komt het bedrijf in handen van de tweede generatie die het assortiment moderniseert, de productie uitbreidt en nieuwe markten betreedt. Begin jaren negentig verschijnt Haribo ook op de Nederlandse markt. Het bedrijf neemt in 1996 de Belgische spekjesfabriek van Dulcia over en in 2000 de suikerwerkplaats van Hoepman in Hoogezand.  

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.