UA-118352680-1

Apple-funding voor cider

De Groningse appelpersers van Doggerland maken cider van ingezameld tuinfruit. De eerste smaken: gembergloed en honinghout. Gerijpt in whiskyvaten uit Schotland. Dat zijn sterke smaken, maar de appel- en perenbomen die in Nederlandse tuinen aangeplant zijn, verschillen nogal van de bomen die het juiste ciderfruit opleveren. Dus de appersers van Doggerland moeten inventief zijn.

Het inzamelinitatief is dat zeker. Appeldonateurs zorgen voor aanvoer van grondstoffen en afzet van het eindproduct. Dat is nog eens circulair consumeren. Wie wil er nou geen cider van appels uit eigen tuin. Doe mij maar een kratje! Zo wordt een donateur financier en klant. Apple funders.

De perserij is gefinancierd door middel van crowd funding. Deelnemers ontvingen de eerste oogst per fles in een apart kistje. Gewoon een typisch wijnkistje, maar dankzij een gat op de juiste plek opnieuw te gebruiken als vogelkastje.

Doggerland maakt ook appelstroop en appelsap in vijfliterflessen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.