UA-118352680-1

Hertepot

Maak er hachée van. De herten van de Oostvaardersplassen die nu afgeschoten worden, mogen verwerkt worden door de Amsterdamse slagerij Pieter van Meel. Plan is om een deel van het vlees te distribueren via voedselbanken. Bijstandswild!

Particuliere liefhebbers van wild zijn welkom op de website Koopeenhert.nl, onderdeel van Crowdbutching.nl dat vlees verkoopt in Nederland, Duitsland en de UK. Dezelfde wildgroothandel is ook betrokken bij de slacht van damherten uit de Amsterdams waterleidingduinen. Daar worden in drie jaar tijd zo’n tweeduizend herten geschoten. Op aandringen van de gemeenteraad moet de opbrengst ten goede komen aan Amsterdam. Een vijfde deel van dat vlees gaat als gehakt of goulash naar lokale voedselbanken. Lekker met kalettes en puree: Cerf Bourguignon.

Iets vergelijkbaars heeft Van Meel eerder al gedaan met bij Schiphol afgeschoten ganzen. Dat kijken de voedselbanken bij elkaar af. In Rotterdam was ganzenvlees erg geliefd bij moslims, halal en al. De voedselbank in Drachten verraste zijn klanten voor de kerst in 2012 met ganzenborst. Andere toepassingen zijn goulash, paté en worst. Probleem is dat de verwerking vijf euro per gans kost en er dus iemand subsidie moet verstrekken om de kosten te dekken.

De jagers zien het wel zitten, die hernieuwde aandacht voor wild. Vanuit de Jagersvereniging is dan ook het initiatief Wild op de Kaart voortgekomen: een adresgids waar liefhebbers kunnen zien waar vers scharrelvlees te vinden is.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vijf × 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /www/wp-includes/functions.php:5279) in /www/wp-content/plugins/wp-fastest-cache/inc/cache.php on line 384 Hertepot » Zakenkrant UA-118352680-1

Hertepot

Maak er hachée van. De herten van de Oostvaardersplassen die nu afgeschoten worden, mogen verwerkt worden door de Amsterdamse slagerij Pieter van Meel. Plan is om een deel van het vlees te distribueren via voedselbanken. Bijstandswild!

Particuliere liefhebbers van wild zijn welkom op de website Koopeenhert.nl, onderdeel van Crowdbutching.nl dat vlees verkoopt in Nederland, Duitsland en de UK. Dezelfde wildgroothandel is ook betrokken bij de slacht van damherten uit de Amsterdams waterleidingduinen. Daar worden in drie jaar tijd zo’n tweeduizend herten geschoten. Op aandringen van de gemeenteraad moet de opbrengst ten goede komen aan Amsterdam. Een vijfde deel van dat vlees gaat als gehakt of goulash naar lokale voedselbanken. Lekker met kalettes en puree: Cerf Bourguignon.

Iets vergelijkbaars heeft Van Meel eerder al gedaan met bij Schiphol afgeschoten ganzen. Dat kijken de voedselbanken bij elkaar af. In Rotterdam was ganzenvlees erg geliefd bij moslims, halal en al. De voedselbank in Drachten verraste zijn klanten voor de kerst in 2012 met ganzenborst. Andere toepassingen zijn goulash, paté en worst. Probleem is dat de verwerking vijf euro per gans kost en er dus iemand subsidie moet verstrekken om de kosten te dekken.

De jagers zien het wel zitten, die hernieuwde aandacht voor wild. Vanuit de Jagersvereniging is dan ook het initiatief Wild op de Kaart voortgekomen: een adresgids waar liefhebbers kunnen zien waar vers scharrelvlees te vinden is.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

vijf × 3 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.