UA-118352680-1

Faulty fashion

Langzaam loopt ook Nederland warm voor de verkeerde kerstmistrui. Foute sokken kenden we al, maar ook melige t-shirts en boxershorts. Zelfs de olijke onesies en pyjamas. Maar nu zijn er ook nog kolderrieke kerstpakken te koop.

De ugly christmas sweater is via Engeland overgewaaid vanuit Noord-Amerika. De eerste exemplaren werden daar gesignaleerd in de jaren vijftig, toen een vrolijke kersttrui nog beschouwd werd als cadeau met een knipoog. Dat was voor een volgende generatie een dankbaar thema in commedies. Inmiddels is het een massa-artikel. Faulty fashion, the joke is on you!

Bij Wehkamp liggen meer dan vijftig verschillende kersttruien op het schap en daarbij valt op dat de grotere leveranciers toch voor een smaakvol ontwerp kiezen. Liefhebbers van een echte foute trui moeten op zoek naar gespecialiseerde leveranciers. Leider in de zoekresultaten is Ugly Xmas van de ondernemer Dennis Schrauwen. Ook de webshops van Superfout en Kersttrui.com hebben veel aanbod.

De foute kersttrui past in een lange reeks foute geschenken, variërend van sokken, boxershorts en t-shirts tot onesies. Een bijzondere categorie zijn de bonte pakken van leveranciers als Opposuits, de pakmannen uit Roelofarendsveen die nu een mondiaal succesverhaal zijn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.