UA-118352680-1

Mealworms

Een mijlpaal, dat zijn de gekruide meelwormen die deze week bij Lidl in het schap liggen als tussendoortje. Vader kijkt naar vrouwenvoetbal met een bakje mealworms binnen handbereik. Nederland anno 2019.

Het is een experiment van Lidl Nederland, die samen met enkele leveranciers een assortiment Future Goods heeft samengesteld waarmee diverse duurzaamheidsvraagstukken dichter bij een oplossing kunnen komen. Als we onze levensstijl niet aanpassen, vreten we immers de aarde op voordat onze kleinkinderen aan de beurt zijn.

In de zomer van 2018 heeft Lidl verschillende producten vergeleken en een keuze gemaakt voor twaalf leveranciers wiens artikelen met hulp van incubator StartLife (Universiteit Wageningen) marktrijp gemaakt zijn. Marktrijp in de zin van: geschikt voor Lidl. Voorbeelden zijn Krusli ontbijtgraan op basis van reststromen, Gro bitterballen van oesterzwam, Arenshof aardappelbrood en insektensnacks van Little Hero. Dat laatste zou een private label voor producten van Tinyfoods uit Lelystad kunnen zijn.

De producten zijn vanaf donderdag 27 juni te koop en worden na de eerste levering niet meer aangevuld; het is een bijzondere weekaanbieding. Bij gebleken succes is de aanbieding voor herhaling vatbaar. Het is voor zulke leveranciers waarschijnlijk een uitdaging om zulke hoeveelheden te produceren en aan het end van de rit nog wat te verdienen ook. Lidl verkoopt de insekten voor €3,99 per 14 gram. Bij Tinyfoods zelf betaal je €18,58 voor 40 gram.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.