UA-118352680-1

Direct duidelijk brigade

Burgers zijn gediend met klare taal. Van de overheid, van grote instellingen en van bedrijven. De landelijke overheid start daarom een campagne die gericht is op alle overheidsdiensten, ook provinciaal, lokaal en aanverwant. In deze campagne worden taalsoldaten ingezet die op pad gaan om ambtenaren te helpen met heldere teksten. De Direct Duidelijk Brigade.

Direct Duidelijk is het motto van een aantal activiteiten van het Netwerk Begrijpelijke Overheid, een samenwerking van de Taalunie, het Ministerie van Binnenlandse Zaken, VNG en meer dan zeventig andere organisatie in België en Nederland. In Vlaanderen loopt een gelijkaardige campagne met als thema Heerlijk Helder. Dat zou in Nederland wat al veel associaties met bier oproepen.

De Direct Duidelijk Brigade bestaat uit medewerkers van ambtelijke organisaties die zich hebben aangemeld om collega’s te helpen. Het afgelopen jaar is een honderdtal teksten verbeterd. Volgend jaar moet dat een duizendtal zijn. De brigade draagt ook bij aan taalbewustzijn van collega-ambtenaren.

Belangstellenden kunnen zich abonneren op een nieuwsbrief.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.