UA-118352680-1

Umi. Lifestyle label van Amazon?

Afgelopen voorjaar signaleerden we Umi. Het lifestyle label van Amazon dat beproefd werd in Engeland. Nu zien we dat het assortiment uitgebreid is met nieuwe premium producten. Designed for Amazon only!

Amazon experimenteert al een tijdje met huismerken. Net zoals de meeste warenhuizen en supermarkten is Amazon begonnen met basics. Daar kwamen later niche-producten bij die onder fantasiemerk verkocht werden. Maar sinds een jaartje doet Amazon ook proeven met premium private label. Dat zijn producten die in een hogere prijsklasse vallen en zich onderscheiden door het design en/of de kwaliteit. Het team dat ontwikkelde voor het lifestyle label Umi. (met punt) heeft Engeland als thuisbasis.

UMI stofzuigerWat is nieuw eind 2019? We zien een witte draadloze stofzuiger voor £199 die het tegen Dyson mag opnemen. Een set van negen foam vloertegels in mahonie-look. We zien veel nieuwe fitness-spullen, lampen, gitaar-accessoires, kranen en vooral ook kinderschoenen.

Allegaartje

Het is welbeschouwd een allegaartje. Vloertegels? Wel kinderschoentjes maar niks voor de ouders? Gitaaraccessoires? Dat wekt niet de indruk dat de Britse ontwikkelaars zelf prioriteiten mochten stellen.

Umi is eigenlijk meer Uhm. Het lijkt wel alsof de developers van Amazon noodgedwongen moeten samenwerken met producenten die bereid zijn aan collaborative design mee te werken. Alsof ze aan hun toeleveranciers hebben gevraagd: heb jij nog wat liggen dat we kunnen gebruiken?

UMI sandalsVan al die Umi. producten verschijnen alleen de kinderschoenen bij Amazon.com in de VS. Daar zijn ze al sinds 2005 te koop. Dat is vreemd. Blijkt dat er in de VS een leverancier is die het merk Umi al langer gebruikt. En met exact hetzelfde beeldmerk.

Nou breekt m’n klomp.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.