UA-118292059-1

Corona Cruise

’s Werelds grootste hospitaalschip is op weg naar New York. Het marineschip USNS Comfort is uitgerust met duizend bedden die ingezet kunnen worden om de bestaande voorzieningen in New York te versterken. Het zusterschip USNS Mercy wordt naar Los Angeles gestuurd.

De ziekenboegen van deze Corona Care Cruise Ships zijn zelf niet beschikbaar voor corona-patienten; ze worden ingezet om bestaande ziekenhuizen te helpen met reguliere zorg. De schepen kunnen ook niet geschikt gemaakt worden, want het interieur zit vol metaal en pati├źnten moeten soms in stapelbedden op drie niveaus gelegd worden. De Comfort ligt nu nog in Norfolk (Virginia) om beladen te worden. De Mercy is afgemeerd in San Diego.

Deze ziekenhuisschepen zijn de op twee na grootste vaartuigen van de Amerikaanse marine. De Comfort is een omgebouwde olietanker. Alleen vliegdekschepen zijn groter.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.