UA-118352680-1

dutch duckcap

De makers van de nieuwe Nederlandse mondkapjes kozen voor het eendenbekmodel. Voor deze duckcap gebruiken ze materiaal van DSM en de Schaafsma Paper Group. Ervaren naaisters bij Auping geven daar de herkenbare cupvorm aan. Met een overheids-order van 4 miljoen stuks krijgt de Nederlandse zorg de komende maanden enige ademruimte.

Het design van de denim-blue Dutch Duckcap is afkomstig van medisch ontwerper Jasper Brands van het bureau Panton in Deventer. Auping heeft een productielijn opgezet die een slordige miljoen stuks per week kan voortbrengen. Nou nog een oranje lijn voor dagelijks gebruik en een gele uitvoering voor in de trein.

Even zuidelijk van Deventer opent Refugee Company ondertussen zijn nieuwe Mondmaskerfabriek in Arnhem, waar met uit China geïmporteerde machines dagelijks 100.000 chirurgische mondmaskers gemaakt gaan worden. De fabriek biedt een betaalde baan aan 28 statushouders. Het traject van idee tot realisatie heeft een maand in beslag genomen: up yours, lean startups!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.