UA-118352680-1

Babbelkoelers

De dropshipscams begonnen druppelgewijs, maar inmiddels regent het oplichtersaanbiedingen. Op Youtube loopt sinds kort een reclamespotje voor Polaire, ook wel Air Cube genaamd. Het zou een uitvinding zijn van twee Nederlanders: John van Aalst en Marco Jansen. Die werkten zogenaamd voor een gerenommeerde airco-fabrikant, waar ze geleerd zouden hebben dat we allemaal genept worden. Koeling kan veel goedkoper met hun uitvinding Hydro Chill.

Het is één breiwerk van leugens. Wie iets bestelt op de website GetPolaire wordt bedrogen. Dan ontvang je een goedkoop Chinees apparaat dat elders voor een paar tientjes te krijg is. Een babbelkoeler.

Trap er niet in. Jansen en Van Aalst bestaan niet. De site wordt gerund door Sable Services LP in Schotland, een bedrijf op naam van een Ricardo Jose Santos Diogo. Maar dat kan ook een zetbaas zijn. Sable Services runt ook een webshop onder de naam Shopwala, te vinden via MyShopwala. Een Duitse klant die via Paypal betaald had, kreeg uiteindelijk haar geld terug van de betaaldienst.

Bij Bol.com wordt hetzelfde apparaat onder het label Arctic Air verkocht door Telsell voor iets meer dan drie tientjes.

[in bewerking]

#babbelweb

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.