UA-118352680-1

Bali, dropshippers hub

Bali is een hoofdkwartier van passieve inkomenstrekkers. Op dit Indonesische eiland strijken al die internet-ondernemers neer die geld verdienen aan argeloze consumenten. Of aan elkaar. 

Een populaire manier om een passief inkomen te verdienen is de verkoop van dropshipramsh. De ondernemer selecteert een product op AliExpress, bouwt daar een verkoopverhaal omheen en biedt het voor een fiks hogere prijs aan op Amazon, Bol.com of via een eigen webshop, al dan niet gesteund met advertenties op social media. Veel verkopers plakken daar een fantasienaam op: het zogenaamde private labelen.

Op zich is daar niets mis mee. Zeeman, Wibra, Blokker en HEMA: die kopen allemaal al generaties in in China om hun spulletjes vervolgens met flinke winst op de thuismarkt te verkopen. Maar als verkoper heb je op je thuismarkt wel een paar verantwoordelijkheden. Je moet bijvoorbeeld eerlijk zijn over de kwaliteit en het materiaalgebruik, en het is wel verstandig om een reëel beeld te geven van de maten.

Dat is zeker voor een webshop van belang, want anders krijg je veel klachten en kostbare retouren. Als er sprake is van misleidende reclame, de klachten vervolgens genegeerd worden en de vergoeding van retouren moeizaam verloopt, kunnen we spreken van dropshipscammers. Dat lijkt een toepasselijke beschrijving van Oslo Brands (DIV Brands) maar ook van Sable Services uit de UK.

Babbelbusiness

Andere ondernemers op Bali lopen binnen door wannabees het trucwerk aan te leren. Deze babbelbusiness is misschien nog lucratiever. Aan de top van de piramide staan de passief inkomen goeroes zoals Mike Vestil, de babbel-bosses.

Maar volgens Wired is het einde van deze winstgevende opzet nabij. Ervaren dropshippers zijn het beu nagejaagd to worden door boze klanten, dus een deel koopt nou serieuzer in, houdt zelf voorraad en doet aan klantenservice. De aanwas van onderen is ook een probleem, want er zijn teveel starters voor een markt met een afnemend appeal.

Vroeger of later lopen de coaches die anderen de trucs aanleren zelf ook vast. Voorlopers zoals Thomas Despin zijn al iets anders gaan doen, iets nuttigs. Hij legt uit waarom in TechinAsia.

#babbelbusiness
#dropshipscam

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.