UA-118352680-1

Lijkt wel Douwe Bob…

Het is weer barbecue-seizoen, dus de supermarkten etaleren hun vlees- en saus-assortiment op televisie. AH is marktleider, maar op televisie maakt Jumbo de dienst uit met het kolderieke gezin rond acteur Frans Lammers. Een goede keuze, want dat Brabantse past bij de goedmoedige sfeer rond het familiebedrijf Jumbo. Daar kan het formulebedrijf AH niet aan tippen. Al doet ’s lands grootste supermarkt erg zijn best om de succesformule van Jumbo te kopiëren.

AH ZomerkrantAH heeft nu immers zijn eigen gezinnetje. Daar draait alles om moeder Ilse die toevallig ook nog chef is in de lokale supermarkt. We volgen haar in het dagelijks leven, zowel in de winkel als thuis met haar gezin. Met een knipoog, zo meldt het persbericht bij de lancering. Knipoog? In de eerste aflevering zag ik de heer des huizes een kat met zijn elektrische tandenborstel bevredigen. Zulke Zaanse fratsen hoef je bij ons in Brabant niet mee aan te komen.

De familie doorsnee van beide supermarkten brengt de vakantie dit jaar door in eigen land. Jumbo rijdt de caravan naar Hintergarten; AH gaat kamperen op de Terschelling. En ze barbecueën alletwee. Jumbo neemt salades en fruit mee, AH benadrukt dat ze ook goedkope burgers doen. Alle vriendjes mogen mee-eten! En Douwe Bob natuurlijk ook.

Douwe Bob: waar komt die ineens vandaan? Nou dat zit zo. Jumbo heeft guest appearances van Max Verstappen, dus nou moet AH ook een bekende Nederlander hebben. Vandaar dat Douwe Bob op het pirateneiland bivakkeert met zijn hipster-Peugeot. Verder heeft hij nergens wat mee te maken. Aan zijn boots erbij gesleept, zogezegd. Tenzij Ilse aan dogging doet in de duinen.

Douwe Piraat tekent ook voor het achtergrondmuziekje, met zijn zomerhit Sweet Sunshine.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=2sCKfy1T8CA&feature=emb_logo

De campagne voor Jumbo wordt gemaakt door Alfred; de spotjes van AH komen uit de koker van TBWA\Neboko.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.