UA-118352680-1

Dropship Lifestyle

Don’t sell the steak, sell the sizzle… Een oude leerregel voor reclamemakers die in deze digital dagen nog steeds geldt. Daarom verkopen veel online goeroes vooral hun lifestyle. Waarom bij je ouders blijven wonen als je ook een digital nomad kan zijn? Een passief inkomen kan verdienen op een tropisch eiland met je eigen dropshipbrand. 

Breng eens een bezoekje aan Phatstuff.net, een nieuwe webshop waar de eerste digital nomad producten te zien zijn die zijn bijeengebracht door de Oostenrijkse ondernemer Tobias R. Koehler.

Tobias is eigenlijk niet zo’n geslaagde webwinkelier. Hij heeft een paar webshops en daar is het een rommeltje. Kijk maar eens op Nomadgear.org en klik eens op een willekeurige product. Dan kom je vrijwel altijd op Amazon.com uit en niet zelden op een lege pagina.

Nomad Gear is Tobias’ eerste proeftuin, een shop gebaseerd op affiliatelinks. Maar in de loop der tijd zijn zo te zien zijn interessen veranderd en nu staat daar zo’n halve ruïne van een onderneminkje. Terwijl Tobias zich vermaakt in Thailand, ter illustratie van de nomad lifestyle.

Imperial Fool

dropship lifestyleZelf vertelt de Oostenrijkse nomade dat hij ooit begonnen is als reisblogger Imperial Fool, maar dat bleek niet voldoende inkomsten op te leveren. Sindsdien experimeert Tobias met webshops, gekoppeld aan online consultancy voor sitebouw, social media marketing, affiliatemarketing en dropship connecties.

Zijn bedrijven zijn zo te zien (deels) gevestigd in Hongkong. Dat heeft als voordeel dat Koehler de Europese regels niet van toepassing kan verklaren op zijn aanbod. “We zijn niet bereid en niet verplicht om deel te nemen aan een geschillenbeslechtingsprocedure voor een arbitragecommissie van consumenten”. Toch heeft de digital nomad nog steeds een adres thuis in Laakirchen, Oostenrijk. Daar is hij actief als webbouwer en marketingadviseur. Bovendien is hij te bereiken bij Blickwert in Graz.

Nomad Gear

Die expertise wordt ook uitgevent via de nomad-shop. In de etalage (homepage) zien we geen gear, maar vooral ankeilers van blogs over How To Make Money Online en de Dropship Lifestyle. Koehler waarschuwt netjes: zijn blogs bevatten affiliatelinks. Dat is in overeenstemming met internationale regels voor reclame: je moet transparant zijn. Netjes dus.

Een doorverwijzing is naar Alidropship.com, waar wanabee webwinkeliers voor $89- een plugin kunnen kopen om hun (WordPress + Woocommerce) blog aan de dropship-leveranciers van Alibaba te koppelen.

Koehler waarschuwt bovendien voor dropship-gurus. “In my opinion, a dropshipping course is for lazy people. If you are one, then go on and buy a dropship course. But if you are lazy, you won’t be able to live a Dropship Lifestyle anyway. You probably finish the dropshipping course and then never start building your dropshipping empire.”

Phatstuff

Die lazy aanpak herkennen we in Nomad Gear. Koehler heeft zijn aandacht nu gevestigd op Phatstuff.net, een nieuwe webshop met dropship-producten. Minimalistische horloges voor €25,99 (die kosten een euro of drie bij AliExpress), nepleren hoesjes voor iPhones, chargers en earphones. Maar veel Phat Stuff is daar nog niet te vinden. Koehler heeft het waarschijnlijk te druk met duikvakanties op de Thaise eilanden.

#dropshiplifestyle
#babbelbusiness

Er is ook een Nederlandse webshop met de naam Nomad Gear. Die verkoopt ook producten via affiliate links. En inderdaad: een aantal van die links loopt dood. De shop wordt niet goed bijgehouden.

===

Een Amerikaanse aanbieder van vergelijkbare trainingen maakt bezwaar tegen het gebruik van de uitdrukking Dropship Lifestyle omdat hij meent het alleenrecht te hebben op die woordencombinatie.

Sorry Anton Kraly, as a journalist I am allowed to review services that are offered under the label dropshiplifestyle, that is fair use – Google agrees. Even worse: you failed to show a proper registration, so it seems you are carpet bombing Google with false copyright claims.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.