UA-118352680-1

Politiek Correct Kinderkoor

De publieke omroep heeft een lange traditie van maatschappijkritische kinderkoren, maar Margriet van der Linden maakt het wel erg bont door in haar programma M een stelletje kinderen aan tafel te zetten die politiek correcte antwoorden mogen geven op haar leidende vragen. Vind jij niet ook dat….

Het effect is averechts. Weer hele horden erbij die menen dat de publieke omroep een links complot is. Mag er alsjeblieft een rabiaat-rechtse basisscholier bij dit kinderpanel? Pippi Langkous lijkt me wel een goeie, die fabuleert er zo een nieuw complot bij.

Volgens de redactie van dit KRO-NCRV programma schelen deze kinderen meer dan een eeuw met Biden. Zijn ze in de war met Sinterklaas?

Kinderen zijn overigens een bron van originele kijkjes op het nieuws, maar dan zet ze dan op een krukje en laat ze vrij reageren op een neutrale stelling. Dat deed de redactie van Vrouw bij de Telegraaf prima, in een pilot met een kinderpanel begin 2017. Niet aan de leiband van Margriet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.