UA-118352680-1

Pickman!

Pickman klinkt als een auto met een specifieke doelgroep. Deze elektrisch aangedreven pick-up van Kaiyun Motors uit China concurreert deels met golfwagentjes en deels met kleine tractors, maar je mag er sinds vorig jaar ook de weg mee op. De actieradius is ruim honderd kilometer, en de maximale snelheid is 50 km/u. Het zijn kleine bestelwagentjes, dus Pickelman was een betere naam geweest. Deze mini-electrics zijn sinds 2019 ook in Europa te koop. Een kale versie voor eigen terrein zou vanaf €5000- te koop zijn, maar Kaiyun Motors in Duitsland rekent voor een stadswaardige versie het dubbele.

BrandweerdriewielerChang Li is een merk van Changzhou Xili Vehicle Co, een twee- en driewieler-producent die aan het expanderen is in de mini-automarkt. Ze maken vierwiel-aangedreven jeeps en kleine trucks met een beperkte actieradius. Deze wagentjes zijn te gebruiken op landgoederen en in natuurgebieden, maar je mag er sinds vorig jaar ook de weg mee op in Europa. De vierwieler is te bestellen bij Alibaba.

De Amsterdamse brandweer overweegt enkele driewielers aan te schaffen om uitdrukking te geven aan de cultuurverandering bij de dienst. Brandweerlieden gaan daarmee de buurt in om katten uit struiken te redden.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.