UA-118352680-1

Weldoor Oneerlijk?

Op Pinterest kom ik kunststof tuinflamingo’s tegen die draaien en buigen met de wind. Leuk? Of nog meer ramsh in de natuur? Doe me nog een paar van die tuinkabouters.

Aanbieder is webshop Weldoor. Ik krijg meteen dropship-vibes. Plastic ramsj uit het Verre Oosten. Dat wordt bevestigd door de volgende tekst op de Over Ons pagina. Die citeren we maar even in zijn geheel, want de woordkeuze spreekt voor zichzelf.

Ook proberen wij de wereld een stukje beter te maken door onze producten rechtstreeks vanuit de leverancier te sturen. Hierdoor wordt het milieu minder belast omdat het product rechtstreeks naar de klant wordt gestuurd. Wij kunnen besparen op opslag- en verpakkingskosten, en de wereld wordt er ook een stukje beter van. Daarnaast kan jij mede hierdoor profiteren van een eerlijke prijs.

Bij die ‘eerlijke prijs’ zijn ook kanttekeningen te plaatsen. De tuinflamingo wordt aangeboden voor €34,99, maar bij AliExpress kost een vergelijkbaar product €5,32 en bij Wish brengen ze €6- in rekening. Walmart vraagt twintig dollar. Ik weet: Blokker en HEMA halen ook goedkope spullen uit China. Maar die noemen zichzelf geen wereldverbeteraars.

De ondernemer achter Weldoor verstopt zich niet. Er is een KvK-nummer en dus ook een adres te vinden. Weldoor heeft bovendien een retour- en terugbetaal-beleid. Er zijn geen klachten te vinden online, maar wel een hele pagina vol onwaarachtige reviews bij Loox. Vel zelf een oordeel!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.