UA-118352680-1

Spinnenvanger

Bang voor spinnen? Of simpelweg bezorgd om hun welzijn? Spinnen zijn nuttig, want ze vangen muggen, vliegen en andere insektjes. Maar ze zijn ook kriebelig. Wie deze webzuchtige huisgenoten wil vangen en buiten uitzetten, heeft wellicht wat aan een spinnenvanger.

Ze werden eerst critter catcher en later spider catcher genoemd. De afgebeelde variant is geen Alibaba-product, maar een Ierse uitvinding. Tony Allen won er een Europese uitvindersprijs mee in 2002, maar de verkoop explodeerde pas echt toen er twaalf jaar later veel aandacht aan werd besteed door de website Insider. Allen heeft het product gepatenteerd, maar dat patent is in 2019 verlopen. Diverse aanvragen voor een trademark werden afgewezen. Er zijn daarom inmiddels talloze namaakvaranten te vinden.

Vara Kassa heeft verschillende spinnenvangers getest in 2013. De goedkoopste spider catcher kwam ik tegen op de webshop van SoLow, nog geen zeven euro. Bij Amazon kosten ze ruim 18 euro in de winkel van Goods & Gadgets en bij Bol.com komen we drie leveranciers tegen die rond de dertig euro vragen. Lidl had ze afgelopen najaar in de aanbieding voor een euro of acht, dus wacht even tot het buiten kouder wordt en de spinnen naar binnen marcheren. Dan ligt-ie weer in het schap.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.