UA-118352680-1

Kytary!

Kytary, is dat Tsjechisch voor guitaren? Er kwam een merkwaardige banner voorbij op de site van de Volkskrant en toen ik klikte belandde ik in een soort Oost-Duitse variant van Amazon, toegewijd aan muziekinstrumenten.

Kytary storeDe associatie met Tsjechië kwam door de naam van de oprichter: Jan Pils. Daar werd het eerste bier gebrouwen, in de stad Pilsen. Ze hebben daar een bron waar ze Pilsener Urquell maken. Onze Jan Pils van de gaitaarwinkel was zelf gitarist, hij speelt bas. Pils begon een simpele webshop in het jaar 2000. Twee jaar later werd de onderneming versterkt met Vladimír Myslík die verstand van techniek en online marketing in bracht. En daar begon de zegetocht.

Het scheelt dat Pils zelf muzikant is. Hij neemt instrumenten en hulpstukken op in zijn aanbod die anderen over het hoofd zien, en zo is Kytary populair geworden bij muzikanten. Ook in de omringende landen. Er zijn inmiddels vintage instrumenten toegevoegd in een boutique en het bedrijf heeft flightcases gelanceerd onder huismerk. Leuk is ook de lifestyle shop, waar merchandise van bekende merken te vinden is. Niet alleen kleding, maar ook barkrukken van Fender en Gibson.

KytaryZelenski

Wat de advertenties van Kytary extra opvallend maakt, is het optreden van een fotomodel die een look-alike is van Volodimir Zelenski, de president van Ukraïne in een groen -t-shirt. Misschien wilde de webwinkel zijn solidariteit tonen en wellicht springen ze op de band-wagon van Zelenski. Maar de overeenkomst is niet te negeren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.