UA-118352680-1

Bax Music zoekt schrijvende vakkenvullers

Tekstschrijvers delen op social media een oproep van de muziekinstrumentenwinkel Bax Music die freelance copywriters (HBO) zoekt voor zijn webshop. Het tarief: €6,75 ex BTW voor elk artikel dat de copywriter aan de winkel toevoegt. Daar moet een kraakheldere beschrijving bij die door de zoekmachines opgepikt wordt.

Professionals schatten dat een ingewerkte schrijver daar zeker een half uur per product voor nodig heeft, mits alle feitelijke info klaar staat.

De webshop is in 2005 opgericht door de Zeeuwse broers Jochanan en Nathanael Bax, die begonnen als dj’s met een eigen drive-in show. Ze bezitten inmiddels een groot pakhuis in Goes met een slordige 48.000 muziekproducten, en winkels in zes Nederlandse en Belgische steden. “Succes is een kwestie van keihard werken,” leerde Jochanan van zijn grootouders die een boerderij hadden. In 2015 legde hij aan NOS uit hoe hij op jonge leeftijd al miljonair was geworden. “Personeel aannemen is niet risicovol. Als je de juiste aanneemt, gaat dat geld opleveren. Neem je er twee aan, levert dat twee keer zoveel geld op.”

In 2021 was de omzet van Bax Music zo’n 124 miljoen euro met een klein miljoen winst. Daarvoor diende wel een strak beleid op kosten gevoerd te worden. In vergelijking met het voorgaande jaar is het vaste personeelsbestand dat jaar met 30% gereduceerd. Het lijkt erop dat een deel van de werkzaamheden nu aan freelancers uitbesteed wordt. In 2016 legden een elftal magazijnmedewerkers bij Bax Music boos het werk neer, omdat ze de arbeidsomstandigheden ‘bar en boos’ vonden. Ze moesten continudiensten gaan draaien en stelden dat daar vooraf geen informatie over was verstrekt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.