UA-118352680-1

Onweerstaanbare wederkerigheid

Correct Nederlands is ‘zich realiseren’ oftewel ‘beseffen’. Maar de opkomst van ‘zich beseffen’ lijkt niet te keren. De uitdrukking dringt zich, wringt zich tussen ‘zich bedenken’, ‘zich voornemen’ en andere wederkerige werkwoorden als ‘zich herinneren’. Alles is as…

Vandaag zag ik Ilja Leonard Pfeijffer zich in Buitenhof zorgvuldig een weg banen langs de vragen van Pieter Jan Hagens over zijn nieuwe werk Alkibiades, om alsnog te struikelen over de besefkwestie. Pfeiffer herstelde (zich) nog, maar het was al te laat. Op 18:19.

Opvallend: dit boek heeft een eigen website, met affiliatelinks naar diverse online boekhandels.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.