UA-118352680-1

Nederlandse affiliates Binance ook illegaal?

Cryptobeurs Binance trekt zich terug uit de Nederlandse markt, omdat het bedrijf er niet in slaagt te voldoen aan de eisen die De Nederlandsche Bank stelt in het kader van de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme (Wwft).

DNB waarschuwde Binance reeds in 2021 dat het bedrijf illegaal actief was in Nederland. Een jaar later werd een boete van opgelegd van 3,3 miljoen euro omdat de cryptobeurs nog steeds niet aan de eisen voldeed.

Ook in de Verenigde Staten ligt Binance onder vuur. De Security & Exchange Commission (SEC) stelde recent dat het bedrijf de regels negeert die dienen om beleggers in de Verenigde Staten te beschermen tegen valse handelspraktijken. De onderneming en zijn oprichter Changpeng Zhao zijn volgens SEC-voorzitter Gary Gensler betrokken in een “uitgebreid web van bedrog, belangenconflicten, gebrek aan transparantie en gecalculeerde wetsontduiking”. Een wereld van halve waarheden, we signaleren dat al langer.

De SEC zou graag alle Amerikaanse tegoeden van de cryptobeurs bevriezen, want de afgelopen jaren zijn bedragen van honderden miljoenen en soms zelfs meer dan een miljard dollar afgeboekt van rekeningen bij Amerikaanse banken naar bankrekeningen in Kazachstan, Litouwen en de Seychellen. Het bedrijf heeft daarop de handel vanaf dollar-accounts stopgezet en vijftig werknemers van zijn Amerikaanse vestiging Binance.US op straat gezet.

In Frankrijk is de JIRS in Parijs een onderzoek gestart naar Binance vanwege witwassen. De Franse autoriteit stelde vast dat Binance verzuimd heeft zich op correcte manier te laten registreren, niet voldeed aan lokale know-your-customer regels en daardoor illegaal actief was, onder andere door voor zijn diensten te adverteren.

Nederlandse affiliates van Binance

Hoewel Binance in Nederland op een vergelijkbare manier illegaal actief was, bleven talloze Nederlandstalige crypto-bloggers en nieuwssites deze beurs de afgelopen jaren actief aanbevelen. Vaak met affiliatelinks en zonder duidelijke vermelding dat er sprake was van een voordeel bij deze aanbeveling. Dat is volgens BEUC (Europees platform van consumentenorganisaties) een oneerlijke handelspraktijk.

Deze bloggers en de eigenaars van crypto-promotende nieuwssites kunnen volgens BEUC aangesproken worden als handelaar en dus ook aansprakelijk gesteld worden door klanten die menen dat ze gedupeerd zijn – zie artikel op Zakenkrant. Net als de Nederlandse affiliates van FTX die we eerder genoemd hebben. De volgende nieuwssites en cryptoblogs zijn Nederlandse affiliates van Binance.

Opmerkelijk: bij Crypto-Insiders vertellen ze dat Binance sinds november 2021 voldoet aan de Nederlandse regels omdat er een ID gevraagd wordt.

Nederlandse affiliates van FTX

 • Beste Bank (Liberbits Media – Malta)
 • Bitcoin Exchange Nederland (Tim van het Veld & Herbert de Weerd)
 • Coinmarketcap.nl (Moi Online > Utrecht)
 • Crypto-Insiders (Crypto-Insiders > Amsterdam)
 • Cryptoplatforms ()
 • Cryptotips (Zijlstra Media – Amsterdam)
 • Cryptowallet ()
 • Invezz ()
 • NFT.nl ()
 • Succes voor het Oprapen ()
 • Your Crypto Library ()
[NASCHRIFT]

Lynchmob

Boze beleggers hebben in Canada het recht in eigen hand genomen door de zelfbenoemde crypto-king Aiden Pleterski op te sporen, ontvoeren en een verklaring te laten afleggen op video. In Toronto zijn vier mannen opgepakt voor deze ontvoering. Eén van deze mannen was overgevlogen vanuit Londen.

[nog in bewerking]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.