UA-118352680-1

Feromonenparfum

Op Instagram wordt Lure Her aangeboden, een zogenaamd feromonenparfum die mannen kunnen gebruiken om hun aantrekkelijkheid te verhogen. Aanbieder is de firma Vrielex, volgens een toelichting op de eigen webshop in 1998 begonnen door vader Kevin en inmiddels voortgezet door zoon Arjan.

Dat is waarschijnlijk grotendeels klatergoud en dropshipnep. De producten van Vrielex zijn voor een fractie van de prijs te koop op AliExpress. De parfum Lure Her is daar te vinden voor slechts €2,75 met wat bezorgkosten. We zien er niet alleen dit viriele mannenluchtje van Vrielex, maar ook het damesparfum Dubai Hareem Al Sultan. Let wel goed op de hoeveelheid, want er zijn ook lege miniflacons te koop.

Op de website van Vrielex wordt een KvK-nummer (90353102) genoemd, dat we aanvankelijk abusievelijk aan een Amsterdamse apotheek koppelden. Het blijkt een nummer van de firma Vincom in Vries, opgezet door Martijn Vrieling. Op hetzelfde adres is ook de firma Vriel (90353218) actief. Deze heeft een webshop en daar komen we een onvolledig KvK-nummer tegen. Vriel en Vincom zijn in 2023 opgericht, daarvoor was de firma Vriebo (86332317) actief op dit adres, importeur van de wandpanelen Softwalls. Vrielex is als handelsnaam nog nergens bekend.

Hareem Al Sultan

De naam Hareem Al Sultan is afgeleid van een populaire Turkse televisieserie over Kanuni Sultan Suleiman, de langst regerende leider van het Ottomaanse rijk. Deze serie is geproduceerd door de Istanbul Entertainment Group (IEG) die ook een heel assortiment merchandise liet ontwikkelen. Uiteraard inspireerde dat vele namakers en meelifters. IEG bestaat niet meer, maar de merchandise is zijn eigen leven gaan leiden en wordt vanuit China de hele wereld op gestuurd.

De parfum die door Fragrantica wordt toegeschreven aan Khadlaj Perfumes uit Oman (Verenigde Arabische Republieken UAR) is te koop bij Sultan’s Perfume voor $50-, bij Walmart voor $125-, bij Marabika voor $27-, op eBay voor $11-, bij Amazon voor €20- en een slordige €4- op AliExpress. Mogelijk is Khadlaj slechts een reseller, want we zien hetzelfde product ook aangeboden worden in dropshipdoosjes van de groothandel Eelhoe. De onnavolgbare spelonken van Alibaba.

We adviseren elke marketingdocent een flesje aan te schaffen om als voorbeeld te gebruiken. Je ziet hoe een verkeerde marketingmix zeker bij een luxe-product tot gevolg heeft dat alle marge  in no-time verdampt.

NASCHRIFT > In een anonieme mail reageert Vrielex dat vrijwel alles te koop is bij AliBaba, maar dat deze Nederlandse handelaar zorgt voor snelle levering en correct afwikkeling.

Masculo

Twee maanden later zien we op Instagram een vergelijkbare reclame voorbijkomen voor Masculo, een ander feromonenparfum met een hoog gehalte Chinees dropshiplucht. De website van Masculo staat vol fake reviews en er is een nep-verwijzing naar het programma Spuiten & Slikken, met een oude foto. Op de verpakking van het product is de naam Mastulo nergens te zien; er prijkt Love & Desire op de fles.

Deze aanbieding is van Justin E-Commerce (KvK 75096323) uit Tynaarlo bij Assen. Dezelfde onderneming heeft eerder de website Pavessi.nl beheerd, die bekend is bij de Politie omdat er in 2020 klachten over zijn doorgegeven. Op Trustpilot is te lezen wat teleurgestelde klanten ervan vinden. In Zweden verkoopt Justin E-Commerce feromonenparfums onder de naam Lockelse en Lure Her.

Tynaarlo ligt vlak bij Vries. Misschien kennen deze handelaren elkaar van school, als het niet één en dezelfde persoon is. Feromoon-de-Cologne is typisch iets voor schooljongens.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.