UA-118352680-1

Kiloknaller

Vorige week lag er ineens hertenbiefstuk bij de Aldi: vier euro voor vierhonderd gram. Dat is tien euro per kilo, een echte bodemprijs. Krijg je alleen goedkoop gehakt en karbonaadjes voor. Hoe kan dat zo goedkoop?

Het is hertenvlees uit Polen, verpakt en ingevroren bij de Duitse diepvriesslagerij Vitaline Delikatessen in Teutschental. Wellicht hebben ze in Polen overschotten en worden daar dieren geruimd, net als hier aan de Oostvaarderplassen. Waarschijnlijk ruimt Aldi restanten op, want de prijs is doorgaans minstens twee keer zo hoog. Ingevroren hertenbiefstuk doet al snel veertig euro per kilo.

Was het vlees lekker. Nee. De lapjes waren erg zwart en hadden een leverachtige smaak, tikkeltje metalig. Ik associeer dat met pekel-injecties, om vlees langer te conserveren en mals te maken. Dezelfde smaak kom ik steeds vaker tegen bij biefstuk en rosbief. Intens teleurstellend.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.