UA-118352680-1

Jobgelet

Vunzige baantjes

Kijk, dat is nog eens een job. Marketing manager bij Vunzige Deuntjes. Ze zoeken ook een Festival Marketeer. En dan zijn er nog enkele stageplekken. Mag ik de merchandise doen?

Nooit van gehoord van Vunzige Deuntjes? VD Events organiseert parties waar een mengelmoes van hiphop, dancehall en R&B gespeeld wordt. Ze trekken al enkele jaren als een ware circus-act door de Benelux, met soms wel vijf optredens in één weekend. De beweging kent bovendien diverse festivals (al-dan-niet samen met anderen), met name New Grounds op het Utopia Eiland bij Almere , Wildebras bij Leiden, Zomervreugde bij Arnhem en uiteraard het Vunzige Deuntjes Festival, dit jaar in het Amsterdamse Bos.

De muziek waar alles om draait is uiteraard zeer danswaardig, maar het onderscheid zit ‘m eigenlijk in de teksten. Dat zijn doorgaans explicit lyrics. De combinatie werkt heel aanstekelijk, dus het succes in party-circles is niet verrassend. Tot diep in België nog-an-toe. Kijk maar eens op de FB-pagina en in de Partyagenda van Vunzige Deuntjes, maar luister ook eens naar songs uit de oer. Als je die vibe niet voelt, zijn zulke jobs niks voor jou.

Een mix uit de 00’s!

Het zal vast een internationaal genre zijn, filthy tunes misschien of gewoon een vervolg op de dirty rap uit de 90s? Muziek is altijd een dankbare drager geweest van erotische boodschappen, luister maar eens naar de Spinach Song van Julia Lee uit de jaren 30. “I didn’t like it the first time…” Deze dirty blues werd niet op de radio gespeeld in Amerika, maar was overal te vinden in jukeboxes.

Ook interessant is hokum dat nog verder terug gaat, en combinatie van Ierse folk en Afrikaanse ritmes. Oma had haar eigen schunnige deuntjes al. De Zulu Social Aid & Plasure Club in New Orleans is een nazaat van deze beweging, met zijn jaarlijkse Zulu Parade tijdens Carnival, het feest der vleselijke lusten.