UA-118352680-1

Magic Wand Original

In 1968 lanceerde de Japanse firma Hitachi een nieuw apparaat dat gebruikt kon worden om pijnlijke of stijve spieren te masseren, de Magic Wand. Al snel was duidelijk dat deze vibrerende toverstaf ook inzetbaar was als zelfbevredigingsinstrument, asl sex toy. Dat werd opgepikt door feministen die duidelijk wilden maken dat ook vrouwen recht hadden op hun eigen genot, met als gevolg dat dit product van Hitachi meerdere golven van populariteit meegemaakt heeft.

In de populaire televisieserie Sex and the City gebruikt het kartakter Samantha diverse sex toys en was de Magic Wand haar favoriet. Dat leidde ertoe dat de verkoop explodeerde.

Al die aandacht bracht Hitachi enigszins in verlegenheid. Het Japanse bedrijf is een enorm concern dat ook boormachines, treinen en verzekeringen verkoopt, dus het bedrijf haalde in 2013 even zijn vibrator van de markt. Daar maakte de handel bezwaar tegen (want die verkochten miljoenen stuks) dus sindsdien wordt het instrument verkocht als Original Magic Wand zonder de bedrijfsnaam eraan gekoppeld.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.