UA-118352680-1

Bijtborstel?

Op Youtube komt een filmpje voorbij waarin reclame wordt gemaakt voor een futuristische tandenborstel. De SensePro, noem het een bite brush oftewel een bijtborstel. De commentaarstem vertelt dat dit een revolutionaire nieuwe methode voor mond-hygiëne is, een uitvinding van de Nederlandse tandarts Heerema. De derde generatie inmiddels. Allemaal klinkklare onzin, nonsens die we wel vaker horen bij dropship-producten. Plat bedrog!

SensePro maakt claims als: And the best part is that using the SensePro is like receiving a full cleaning from your dentist but in only just 30 seconds! Een tandheelkundige in Groningen onderzocht de poetskwaliteit en was niet onder de indruk. Allemaal nep. De video op de website van SensePro is een Youtube-video over de bijtborstels van SonicBrush, geleend van van Media Inc uit Portugal.

Op de bestelpagina’s is geen afzender te zien. Geen naam (hoewel de Algemene Voorwaarden als afzender EKOMM Society Ltd noemt, een bedrijf in Hongkong), geen KVK-nummer, geen adres. Wel een prijs. De aanbieder brengt € 79- in rekening voor één exemplaar. Dat is duur. Bij Alibaba betaal je een slordige 15 dollar voor dezelfde bijtborstel. Want al die u-vormige apparaten worden gemaakt door een bedrijf dat tandenblekers verkocht.

Made in China

Op Bol.com zijn vergelijkbare bijtborstels te koop voor prijzen vanaf € 34,95 bij leveranciers uit Purmerend, Oostzaan en Zwolle. Bij Amazon treffen we Chinese verkopers aan.

Arveso in Zwolle is een naam van Handelsonderneming J van Hoorn, ook actief met robotstofzuigers onder de naam Home Assist. De Lifestyle Store wordt gerund door Mike Cramer uit Oostzaan, een bodybuilder en personal coach die helemaal voor healthy choices is. Droomlach is een naam van Ecom Profits uit Purmerend. Ecom heeft ook een site over FutureBrush gemaakt, vol onwaarheden. Het bedrijf zou zelfs in Canada gevestigd zijn. Op Facebook meldt zich één klant die betaald heeft maar niets ontving: “Possible scam site!”

Deze firma heeft vele (voormalige) handelsnamen: Sieraadmaat, Improvement Media, QP Commerce en Road 2 Freedom van een Quinten Poon die zogenaamde trainings programs aanbiedt voor mensen die financieel onafhankelijk willen worden door online handel. Klinkt meer als twaalf ambachten, dertien ongelukken.

Droom gerust door QP!

NASCHRIFT: Het is wel kenmerkend voor deze generatie dropshippers. Veel schone schijn en klatergoud, maar eigenlijk vooral een puberale jacht op snel geld en roem in de peer group. Onderweg maken ze slachtoffers in de vorm van klanten die hun Chinese ramsh nooit ontvangen en sukkels die online trainingen kopen. Dik kans dat ze nu druk bezig zijn met bitcoins en non-fungibles.

 

 

One thought on “Bijtborstel?

  1. Swaluw says:

    I would like to return this product , because it does not work.. Please give me a return address and tell me how to deal with this

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.