UA-118352680-1

Fashline

Ze schrijven hun naam op twee manieren: Fash-Line en Fashline. Het NL-domein van deze kledingwinkel staat op naam van een bedrijf in China: Yiwu Cute Jewelry. De identiteit van de verantwoordelijke onderneming is op de website niet te vinden, evenmin als een KVK- of BTW-nummer. De Algemene Voorwaarden zijn eigenaardig, want het is de koper die een aanbod doet en de verkoper die al-dan-niet aanvaardt.

Fashline is geen gewone kledingwinkel maar een dropshipshop waar niemand verantwoording neemt voor de geleverde goederen. Yiwu prijst zichzelf op Aliexpress aan als expert in grootschalige dropshipping. Ook op Facebook stelt Yiwu zich voor als dropshipper. Het moederschip is CJ Dropshipping.

EnschedeHet wemelt van de klachten over deze (Chinese) webwinkel. Veel boze klanten proberen aangifte te doen. Daar doet de politie op zich niets mee, maar ze geven de klacht wel door aan het bedrijf dat dan iets sneller reageert in de vorm van een terugbetaling. Yiwu is ook actief met andere websites zoals Fashion-Pure en Original-Fashion. Of deze sites beheerd worden door Yiwu of door lokale ondernemers is niet helemaal duidelijk. Bij Vara Kassa wordt een verband gezien met oudere websites zoals Belizita.nl en Toladeal.nl. Toladeal staat inderdaad op naam van Yiwu.

Yiwu biedt namelijk via de website WED2C.com diensten aan aan ondernemers die met dropshipping willen meedoen. Daar is ook een blog te vinden vol tips, maar of Yiwo ook de domeinnamen registreert voor lokale ondernemers is niet bekend. Worden al die initiatieven vanuit China aangestuurd of zijn er toch lokale zetbazen? Opvallend is dat Yiwu een link lijkt te hebben met Enschede, want we treffen op de blogpagina van WED2C een foto aan van een pleintje voor de winkel Huis&Meer, een woonwarenhuis in Enschede. Misschien dat een Chinese student van de lokale TH betrokken is bij het initiatief.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.