UA-118352680-1

Koopje.com

Op Youtube komt een advertentie voorbij voor de luchtpomp EVO PRO X. Oplaadbaar via USB, niet onhandig voor fietsers en voetballers. Tijdelijk te koop met 50% korting voor € 59,97 bij Koopje.com.

Wie is Koopje.com? Bij de algemene voorwaarden een lang verhaal met uiteindelijk een adres op het E-Commercepark C-12 in Willemstad, Curacao. Er staat een KvK-nummer bij (135406) maar Nederlandse nummers hebben acht getallen. Het telefoonnummer 05574100000 zou naar Apeldoorn kunnen verwijzen. De landscode van Curacao is namelijk +5999. De gebruiker van dat nummer in Apeldoorn weet echter van niets.

Uit de toelichting op het verzend- en retourbeleid is af te leiden dat het om een dropshipscam gaat: U bent verantwoordelijk voor het betalen van uw eigen verzendkosten voor het retourneren van uw artikel. Verzendkosten worden niet gerestitueerd. Als u uw geld terugkrijgt, wordt er €10 aan herbevoorrading kosten ingehouden voor het verwerken en inspecteren van de artikelen die je naar ons hebt teruggestuurd. Dat rijmt niet met de beloofde 100% tevredenheidsgarantie, want dat betekent: niet goed, geld terug. Kijk vooral ook op Trustpilot waar deze verkoper 40% zeer negatieve reacties scoort, terwijl de positieve reacties een geur van nep verspreiden. Bij Ervaringen zit Koopje.com op 98% negatieve reacties.

Even zoeken op Alibaba levert de Xiaomi Mijia inflator op, exact dezelfde pomp voor € 25,63. Maar dan moet-ie helemaal uit China komen. Je kan deze pomp ook in Nederland bestellen bij Amazon en dan kost-ie € 45-. Krijg je er een heel nette Nederlandse garantie bij! Misschien heb je wel een verloopnippel nodig, want de aansluiting is afgestemd op Franse ventielen. Met de pomp zelf is niks mis, met Koopje.com wel. Want die plakken er ook nog eens een nep-trademark aan vast.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.