UA-118352680-1

Melk van Tietje

Boer Matthijs van de Hazendonkhoeve bij Molenaarsgraaf heeft een andere manier van melkverkopen. Binnen tien minuten nadat de koe is gemolken is de vloeistof die haar afgeperst is al gepasteuriseerd en gebotteld. Vervolgens wordt de melk dagelijks opgehaald door de supermarkt. Scheelt vijf dagen in vergelijking met gewone melk. Dat verschil proef je.

Op het label staat niet alleen het merk Elke Melk, maar ook de naam van de koe. Dieren hebben geen recht op privacy, dus via de site van de boer is een pasfoto van de verantwoordelijke melkdonatrice snel te vinden. Die van mij was Tietje 204, dochter van Tietje 180. Er werken veel Tietjes voor boer Matthijs.

De melk van de Hazendonkhoeve is duurder dan standaardmelk, maar de koeien die werken voor Elke Melk hebben wel een beter leven. Ze bepalen bijvoorbeeld zelf wanneer ze gemolken worden. Baas in eigen uier! Samen met machine-ontwikkelaar Top BV uit Wageningen en melkrobotmaker DeLaval wordt deze aanpak aan andere boeren ter beschikking gesteld.

Alleen de naam Elke Melk snap ik niet. Er wordt gepraat over elke melkbeurt, iedere keer apart verpakt. Het idee is dat mensen gaan beseffen dat elke koe haar eigen smaak heeft, die bovendien seizoen- en situatie-afhankelijk is. Ik zou het Koevers genoemd hebben, dat associeert ook met koelvers. Maar ieder zijn vak.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /www/wp-includes/functions.php:5279) in /www/wp-content/plugins/wp-fastest-cache/inc/cache.php on line 384 Melk van Tietje » Zakenkrant UA-118352680-1

Melk van Tietje

Boer Matthijs van de Hazendonkhoeve bij Molenaarsgraaf heeft een andere manier van melkverkopen. Binnen tien minuten nadat de koe is gemolken is de vloeistof die haar afgeperst is al gepasteuriseerd en gebotteld. Vervolgens wordt de melk dagelijks opgehaald door de supermarkt. Scheelt vijf dagen in vergelijking met gewone melk. Dat verschil proef je.

Op het label staat niet alleen het merk Elke Melk, maar ook de naam van de koe. Dieren hebben geen recht op privacy, dus via de site van de boer is een pasfoto van de verantwoordelijke melkdonatrice snel te vinden. Die van mij was Tietje 204, dochter van Tietje 180. Er werken veel Tietjes voor boer Matthijs.

De melk van de Hazendonkhoeve is duurder dan standaardmelk, maar de koeien die werken voor Elke Melk hebben wel een beter leven. Ze bepalen bijvoorbeeld zelf wanneer ze gemolken worden. Baas in eigen uier! Samen met machine-ontwikkelaar Top BV uit Wageningen en melkrobotmaker DeLaval wordt deze aanpak aan andere boeren ter beschikking gesteld.

Alleen de naam Elke Melk snap ik niet. Er wordt gepraat over elke melkbeurt, iedere keer apart verpakt. Het idee is dat mensen gaan beseffen dat elke koe haar eigen smaak heeft, die bovendien seizoen- en situatie-afhankelijk is. Ik zou het Koevers genoemd hebben, dat associeert ook met koelvers. Maar ieder zijn vak.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 2 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.