UA-118352680-1

Haver-ijscoman

Oatly is een Zweedse onderneming die van haver zuivelvervangers maakt; melk, yoghurt, smeerkaas en nu ook softijs. Om de zichtbaarheid van dit nieuwe ijs te vergroten, zet Oatly een foodtruck en vliegende winkels in. Promotionele D2C!

De pop-up truck Oats on Tour rijdt naar uiteenlopende festivals in Scandinavië, de UK, Duitsland en Nederland. In Amsterdam is een scoop-shop gevestigd aan de Prinsengracht 16.

In de Verenigde Staten heeft Oatly ook al eens aangepaste foodtrucks ingezet om chocolat-fudge bars uit te delen, veganistische magnum-challengers. Daarvoor zijn 25 bestelwagens omgetoverd die binnen enkele dagen meer dan 16.500 samples uitdeelden. Oatly is sinds 2017 actief in de VS en werkt daar nauw samen met Starbucks. Veganistisch soft-ice wordt er sinds 2021 verkocht bij de frozen yoghurt shops van 16 Handles.

Sinds 2017 mogen producenten van zuivelvervangers zoals Oatly overigens geen begrippen als melk, yoghurt en kaas meer gebruiken van het Europese Hof. Dat zou verwarring kunnen veroorzaken. Het hof maakte een uitzondering voor pindakaas en cacaoboter.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.