UA-118352680-1

Amazing Taste

Misschien was Amazing Orient een betere merknaam geweest. Het domein waarin de onderneming Amazing Oriental met een mix van groothandel, detailhandel, catering en web-services actief is, kan wel een sterk merk gebruiken.

Wie een beetje rondreist door West-Europa weet dat Frankrijk, België, Engeland en Nederland elk hun eigen historische banden met Azië hebben. Frankrijk heeft zijn Indo-China, Engeland is meer verbonden met India en omringende landen, Nederland is gelinkt aan Indonesië.

De eerste winkel werd in 1986 geopend aan de Amsterdamse Nieuwmarkt. Daar bij de Zeedijk zaten meer van die Oosterse stapelwinkeltjes die waarschijnlijk ook als groothandel andere toko’s van handelswaren voorzagen. Amazing Oriental onder leiding van ondernemer Martin Chan heeft nu 24 vestigingen en een webshop, met een DC in Duiven. Die winkels fungeren niet alleen als shop, maar er zijn ook versbereide gerechten te koop.

Foodcorners

Daarnaast beschikt Oriental over tien foodcorners.  Daar zien we al dat de branding nog wat met de losse pols gebeurt, want in Den Haag heet het afhaalrestaurant Amazing Taste. Ook geen slechte naam. Tegen de tijd dat de eerste foodtrucks de weg op gaan, moet er wel een keuze zijn gemaakt. Dan is de online bestel-app hopelijk ook professioneler opgezet, want de huidige besteldienst is een ramp.

Voor de liefhebbers is in de webhop bevroren peking eend te vinden, maar ook dimsum (dumplings) en bao pao (gestoomd broodjes met vulling). Die bestellingen kun je als klant zelf ophalen in de winkels van Amazing Oriental, want er zit vast een vestiging in de buurt. Voordeel van shoppen: je doet nieuwe ideeën op.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.