UA-118352680-1

Leo Mechelaere

De Vlaamse kunstschilder Leo Mechelaere werd in 1880 geboren in Brugge. Hij bleek doofstom, maar maakte carriere als artiest. De stijl die hij ontwikkelde onder invloed van de academie in eigen stad en collega’s in Antwerpen wordt ‘vaag impressionistisch’ genoemd.

Leo MechelaereSchilderkunst van de Brugse School vond goed aftrek bij bezoekers van deze pittoreske stad, en wordt daarom meer als souvenir gezien dan als werk met een bijzonder artistiek karakter. Al zijn daar ook uitzonderingen op. Een enkel werk van Mechelaere is in lokale musea te vinden.

De landschappen en stadsgezichten van Leo Mechelaere bleven tot ver na de tweede wereldoorlog die karakteristieke spontane streek behouden. Dit soort werk is al enkele jaren niet meer in de mode (volgens Knack), dus er zijn prachtige schilderijen te koop op veilingen voor bedragen variërend van enkele tientjes tot een paar honderd euro.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.