UA-118352680-1

Riley Rose

Riley Rose is een cosmetica-label van Forever 21, een Amerikaanse winkelketen voor fast fashion met Koreaanse roots. De onderneming brengt dit merk naar de consument in de vorm van een nieuwe winkelketen.

In 2017 begon Forever 21 een proef in dertien winkelcentra met eigen winkels onder het label Riley Rose. Forever 21 heeft relatief jonge meisjes als doelgroep, een segment dat niet goed bediend wordt door meer volwassen cosmetica-retailers. Via Riley Rose verkoopt Forever 21 talloze merken met een jeugdige uitstraling, maar ook zelf ontwikkelde brands. De uitstraling is tamelijk pink.

Het assortiment van Riley Rose bestaat voor de helft uit beauty-producten; het andere deel zijn snacks, stationary, lifestyle producten en home decoration.  In de webshop ligt de nadruk echter op cosmetica.

In het najaar van 2019 werd Forever 21 gedagvaard door zangeres Ariana Grande omdat haar beeltenis, muziek en songteksten gebruikt worden voor een nieuwe productlijn. Schijnbaar had Forever 21 met de popster onderhandeld over een brand endorsement deal maar zijn partijen niet tot overeenkomst gekomen. Grande maakt bezwaar tegen het ongeoorloofd gebruik van haar bekendheid.

Eind september 2019 heeft Forever 21 uitstel van betaling aangevraagd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.