UA-118352680-1

Schuimreclame

Nederland wordt sinds een tijdje overspoeld met drinkliederen. Het is alsof de brouwerijen een premie betalen aan iedere bard die een bierhitje maakt. Allemaal vrienden van Amstel, Bavaria en Stella? Proost, op het leven! Dat is geen sluikreclame, maar schuimreclame…

Drinkliederen zijn een klassieke variant op content-marketing. Zou je creatief directeur bij een online agency zijn en nadenken over een bier-campagne met viral potential dan zou je een premie op drinkhits kunnen zetten. Ieder dranklied dat de televisie haalt, krijgt een beloning.

Afgelopen zomer stond René Froger onverwacht op een groot podium naast Tino Martin om een bierlied te zingen: Proost, op het leven! Martin was net weer single, dus hij zoekt zijn heil in de drank. Aangemoedigd door Froger die als zoon van een kroegbaas ook de nodige ervaring heeft met alcohol.

Een vergelijkbare titel gebruikte Samantha Steenwijk vier jaar eerder: Proost op het level… Is dat soms een reclameslogan?

John de Bever vond het ook een inspirerende titel. Het bewijs dat alcohol hersencellen doet verdampen: Proost op het leven

En de bierballade van Guus Meeuwis natuurlijk. Proosten… op het leven!

De vergeetkracht van bier werd tijdens het AvroTros Muziekfeest 2018 bezongen door André Hazes en Johnny de Mol in Wie kan mij vertellen wat ik gisteren heb gedaan?  Geen probleem Dré, dat lezen we wel in de Story en de Prive!

Ziggo Dome

Het feest vond plaats in de Ziggo Dome met verschillende grote lichtreclames voor BEER, bar en cocktails op de achtergrond. Die zijn steeds te zien als de regie een overzicht wil geven van het hele podium, als subliminale dorstopwekkers.

 

Neem er nog eentje van Wes Vermont, die een clip heeft opgenomen in Parijs. Slaat ook nergens op.

Atje voor de sfeer van René Karst, de zanger met het gebit van een flesopener.

Nog eentje voor ik ga van John West.

En een drinklied van de Alpenzusjes…

Hey Leentje, doe er nog eentje… weer zo’n rijmelaar uit Brabant.

Dan nog één laatste keer Proost op het leven… Van troedaboer Danny Canters.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.