UA-118352680-1

Aquaristiek

Zo’n 67.000 huishoudens in Nederland bezitten een aquarium. Daar zitten fanatieke liefhebbers bij, die van hun zeezicht een levend kunstwerk maken. Een bekende leverancier van vis, koraal en ander aquariuminterieur is De Jong Marinelife.

De grootste vis die bij De Jong Marinelife te bestellen is, is een zandhaai van anderhalve meter. Daarvan heeft de groothandel vier exemplaren op voorraad in zijn pakhuis in Spijk bij Gorinchem. Dat distributiecentrum voelt aan als een subtropisch zwembad, want de visopslag is een enorme betegelde ruimte vol stralend blauwe aquaria. Daar zijn overwegend kleine kleurrijke visjes in opgeslagen, maar in aparte ruimtes staan de grotere tanks met vissen van formaat.

Marinelife fishtanksHet is een bijzondere handel voor een aparte niche-markt. Voor een gewone goudvissenkom kan de consument nog wel terecht bij een dierenwinkel in de buurt, maar een serieus aquarium of een echte showtank vergt tijd en geld. En gespecialiseerde leveranciers. De Jong Marinelife koopt wereldwijd in en levert uit aan klanten in alle uithoeken van de globe. Inclusief dierentuinen en Sea Life Aquaria.

Koraal

Daar in Spijk zou een enorme flagshipstore kunnen staan van Marinelife, maar De Jong wil liever niet teveel pottenkijkers in zijn pakhuis. Dat heeft met hygiëne te maken. Zijn voorraadkapitaal zwemt in beheerste condities rond; daar wil de leverancier geen besmettingen van buitenaf bij. Maar goede klanten mogen wel op afspraak langskomen om hun nieuwe aankoop zelf uit te zoeken. Anders biedt de webshop een alternatief.

Behalve tropische vissen verkoopt De Jong Marinelife ook veel koraal en andere vormen van rifleven. Daarnaast levert het bedrijf zelf gemengd zeezout, zeerotsjes en aquariumtechniek.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.