UA-118292059-1

Dyson corona-filter?

Stofzuigerfabrikant Dyson maakt de laatste dagen veel reclame voor zijn air purifier, een luchtververser die uitgerust is met hepa-filter. Zo’n hepa-filter is wellicht in staat om dwarrelend corona-virus uit de lucht te halen. Met dat excuus worden nu ook vliegtuigen weer geladen met passagiers. Maar experts hebben uiteenlopende meningen.

Dyson claimt daarom wijselijk niets. Maar maakt wel luidruchtig kenbaar dat zijn topmodel een hepa-filter heeft. Opmerkelijk, want Dyson was juist zo trots op zijn in eigen huis ontwikkelde Cryptomic filter dat 99,95% van alle ultrafijne deeltjes opvangt. Die merknaam wordt nu even niet gebruikt. Dyson zoekt aansluiting bij de gangbare term HEPA, want die vertegenwoordigt een hoge waarde.

Het topmodel van Dyson kost normaal €599 (nu tijdelijk €549) maar de slimme consument kijkt uit naar de kleinere Pure Cool Me -inclusief hepa-filter – voor €329 (in aanbieding voor €279).

Bij Amazon kost een merkloze luchtzuiveraar met hepa-filter (99,97%) een kleine 89-, terwijl er al een simpele autofilter is voor €96-.

[nog in bewerking]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × vijf =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.