UA-118352680-1

Proost op papadag!

De romcom Papadag over parkvaders en hun kroost ontwikkelt zich langzaam tot een tragedie over ouderschap en dranklust. De ene na de andere papa zoekt troost in het glas. De ontknoping vindt op 16 augustus plaats in de vorm van een trouwdag, ook al geen feest van onthouding. Wordt Papadag stiekem gesponsord door de drankindustrie?

De cast bestaat uit Louis, een oud-bankier die erectieproblemen heeft. Hij drinkt whiskey uit een karaf en schenkt nog eens bij als zijn jonge vriendin naar bed gaat. Dan hebben we Ronnie, een werkeloze bouwvakker die liever pils koopt dan eten voor zijn kinderen. Bouzian die door zijn Turkse vader steeds bijgeschonken krijgt. Sadiq die zijn liefdesverdriet verdrinkt. Alleen Thijs en Ronnie drinken met mate.

Drinken met maten: daar draait Papadag om. Er wordt zelfs zoveel gedronken dat het antireclame voor drank is. Weinig gouden momenten. Ronnie is het huis uit gezet door zijn vrouw. Bouzian loopt het risico zijn kind niet meer te zien vanwege door alcohol versterkte agressie. De vriendin van Louis verliest langzaam haar interesse in deze oudere man. Maar niemand die er iets van zegt. Ben benieuwd naar de afloop.

Papadag wordt geproduceerd door Bosbros.

Naschrift: Ronnie is na een opmerking van zijn dochter overgeschakeld op cola.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.