UA-118352680-1

Nivito spamkranen

Lezers kunnen reageren op berichten in deze Zakenkrant. Deze mogelijkheid wordt misbruikt door agressieve verkopers die reacties plaatsen met backlinks naar hun site. Meestal zijn dat dubieuze aanbieders van vage producten, maar de laatste tijd worden we bestookt met linkspam voor de kranen van Nivito.

Wat zijn dat voor idioten? Ik dacht eerst dat het dropshippers waren die hun kranen bij Alibaba inkopen, maar Nivito blijkt een Zweeds merk te zijn. Ze doen aan groothandel en verkopen dus aan bouwmarkten en badkamerspeciaalzaken, maar ze doen ook aan directe verkoop. Hun D2C-tactiek mikt op architecten, klussenbedrijven en doe-het-zelvers. En om die D2C-verkoop te bevorderen, willen ze in de zoekmachines herkend worden als leverancier van ‘gouden kranen’.

Afgaand op het IP-adres is de spam afkomstig uit Israel. Met het mail-adres wordt echter de indruk gewekt dat de reactie afkomstig is uit Duitsland, van T-Online nog wel. Ik blijf het snoeshanerij vinden, die linkbuilding business van deze goudzoekers. Later duikt een IP-adres in Nederland op (185.30.232.66) dat in gebruik blijkt bij het bedrijf RapidSeedbox, een online dienstverlener uit Israel die onzichtbaarheid verkoopt. RapidSeebox werkt samen met Leaseweb Netherland. Volgens Scamalytics is twee-derde van alle mailverkeer via deze ISP verdacht. Nivito heeft blijkbaar een commentspammer ingehuurd die de diensten van RapidSeedbox gebruikt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.