UA-118352680-1

Wonderwifi van Finebay

De naam lijkt een letterspel met eBay. Finebay.nl. Het is een webwarenhuis met kleding, sieraden, gadgets, elektronica. Allemaal dropshipperij. Pas op: bij AliExpress betaal je veel minder!

Het was de draagbare wifi-pod van €39,99 die mijn aandacht trok. Finebay adverteert ermee op Instagram – het zusje van Facebook. Volgens de verkoper zijn snelheden tot 150 mbps mogelijk en vergt de wifi-verbinding geen aparte aansluiting, geen simkaart of abonnement. Dat is onmogelijk, tenzij er een chip in zit die uit zichzelf gratis verbinding legt met een 4G/5G netwerk zoals op het apparaat gesuggereerd wordt.

Stek in and speel, lezen we in de webshop. Dat lijkt een griezelig slechte vertaling van plug & play. De verkoper heeft geen idee waar hij het over heeft. Mijn indruk is dat het een wifi-hub betreft, die door middel van een draadverbinding met bijvoorbeeld een laptop of een smartphone een reeds bestaande verbinding toegankelijk maakt met een wifi-signaal dat door andere apparaten opgepikt kan worden. Kopers kunnen er dus niet mee op pad en overal verbinding vinden, dat zou wonderwifi zijn.

Op AliExpress kost exact hetzelfde apparaat €10,89 en dan is de verzending nog eens gratis. Daar wordt het aangeprezen als signaalversterker. Het kan een autonome wifi-zender worden, maar dan dient er wel een 4G-simkaart ingestopt te worden. En is een abonnement (of pay-as-you-go) vereist. Het aanbod van Finebay is dus bedrog. Meta (Facebook/Instagram) zou deze adverteerder direct van zijn platform moeten verbannen.

Aimark London

Finebay is een activiteit van Aimark Ltd in Londen, inschrijfnummer 10853964. Het adres staat als afbeelding op de site, zodat de zoekbots het niet registreren. Aimark London is een dropshipper die onder wisselende namen steeds nieuwe ramsh uit het Verre Oosten aanbiedt. Onder het label Firststreethat hebben ze bijvoorbeeld hoeden verkocht, aanleiding voor negen klachten op Trustpilot.

Aimark Ltd (10853964)
Chase Business Centre
39-41 Chase Side
London (UK) N14 5BP

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.