UA-118352680-1

Halve Waarheid

Halve Waarheid is een werknaam van de Stichting N=1, een label dat gebruikt wordt voor onderzoek op journalistieke grondslag. De journalistieke basis stelt Halve Waarheid in staat om zich te beroepen op persvrijheid en een journalistieke rol te spelen in het kader van de privacy-regulering door – waar nodig – te goeder trouw persoonsgegevens te verzamelen en openbaren om (al dan niet samen met klokkenluiders) misstanden aan het licht te brengen.

Dossiers voor Halve Waarheid:

Hoe help je Halve Waarheid?

Iedereen kan zich aanmelden bij het Genootschap Halve Waarheid om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in genoemde dossiers. Je geniet dan de lusten, maar je bijdrage aan de lasten mag variëren van nul tot royaal.

Word Donabonnee

Ook journalisten, juristen, accountants, info-graphic & motion designers, cartoonisten en andere professionals die het doel en onze aanpak onderschrijven kunnen zich aansluiten bij het actieve netwerk. We nodigen ook mensen uit voor de Raad van Commentaar, die eens of twee keer per jaar gevraagd wordt kritisch te kijken naar en mee te praten over lopende projecten, plannen voor de toekomst en de financiële verantwoording.

Bronnen van financiering zijn de vergoedingen van media en uitgevers die ons werk publiceren, donaties van instellingen (al-dan-niet ANBI) die onthullende journalistiek steunen en mensen (of organisaties) die zich aansluiten als donabonnee van onze nieuwsbrieven. We experimenteren momenteel met diverse crowd-funding platforms.

Halve Waarheid zit nu nog in zijn aanloopfase, maar hoopt voor 2024 zowel organisatorisch als financieel stevig in zijn schoenen te staan. Dan verwachten we ook speldjes en een geheime handdruk te hebben voor mensen die zich aansluiten bij het Genootschap Halve Waarheid.

Vergelijkbare initiatieven, onderzoekscollectieven en verwante clubs

Spit (geef)* / Follow the Money (doneer) / Bureau Spotlight (steun) / Bellingcat (geef) / Investico (vriendschap) / VVOJ (steun) / Stichting Muckraker (doneer) / Global Investigative Journalism Network GIJN (donate now) / Lighthouse Reports (support us)* / Doneer Effectief (gireer) / Donateursbelangen (steun)

DonorBox is een Amerikaanse onderneming die persoonsgegevens verwerkt in de VS

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.